Machteld van Dam – Anemona

Van jongs af aan liep ik al te ‘moederen’ met oa babypoppen die uiteindelijk gebadderd en wel in een wieg werden gelegd. Ook sommige huisdieren moesten eraan geloven, wat mijn ouders niet altijd ok vonden.

Vroeger wilde ik dolgraag verloskundige worden. Het hele geboorteproces heeft mijn interesse. Zowel als kraamverzorgende en als doula omdat het zoveel lagen kent en je voor ouders zoveel kunt betekenen. Het nieuwe leven verwelkomen en een zachte landing creëren is waar mijn hart sneller van gaat kloppen

Ik heb mijn kraamopleiding gevolgd in Leiden 2019 bij de kraamorganisatie Zorgvuldig te Leiderdorp.

In 2023 ben ik begonnen met de opleiding bia doula training te Amsterdam en verwacht in oktober 2024 de vervolgopleiding te volgen.

Fotografie is mijn  ding en soms tussendoor maak ik leuke foto`s in de kraamweek of tijdens een bevalling.

Ook masseer ik postpartum dames intuïtief in de kraamweek en wil mij daar in ontwikkelen.