Doula opleiding In Bloei

Klassikaal te Rotterdam en online

Als doula bied je emotionele ondersteuning bij een levensveranderende gebeurtenis. Als kraamverzorgende biedt je praktische en medisch aanvullende ondersteuning. Beiden een prachtig beroep waarin je echt het verschil kunt maken voor aanstaande ouders. Hoe mooi als je de beiden beroepen kunt combineren. Ons opleidingsinstituut biedt het volledige scala aan beroepsopleidingen en specialisatiecursussen voor de professionele doula. Ben je al kraamverzorgende en wil je (kraam)doula worden? Dan ben je bij In Bloei aan het juiste adres.

De onderwijsprogramma’s van Doula-opleiding In Bloei zijn gebaseerd op professionaliteit en kwaliteit. Alle vakinhoudelijke kennis en praktijkvaardigheden die je nodig hebt als professioneel doula, komen aan bod. Weonderscheiden ons, met extra aandacht aan de psychosociale aspecten van het vak. Denk aan: angst, adhd, autisme, depressie of sociaal-emotionele gevoeligheden. Bij In Bloei leer je hoe je als doula aanstaande ouders goed kunt bijstaan, ook in situaties waar wat extra kennis van emotionele processen van belang is.

In de opleiding focussen we op persoonlijke ontwikkeling, verbinding en op leren in groepsverband. Elke student krijgt persoonlijke begeleiding van een ervaren mentor, formuleert persoonlijke leerdoelen en neemt deel aan  groepslessen en intervisiegroepen gedurende de hele opleiding. Bovendien besteden we aandacht aan ondernemerschap en het opbouwen van een beroepspraktijk. Zo werk je er stap voor stap naartoe, een gecertificeerde, goede en succesvolle doula te worden.